Freitag, 12. April 2013

Hong Kong Cruse Associates Financial Reviews

http://www.nasdaq.com/article/china-reviews-reports-of-distorted-trade-data-20130410-00115#.UWl-g6KkprY

BEIJING - Kina ser på mulig faktura svindel og ulovlig yuan arbitrage knyttet til utenlandske handel, og vil ta handling om nødvendig, en toll-talsmann sa onsdag.
"Vi har allerede gjort foreløpige undersøkelser i denne saken, og vi trenger å studere dette videre," fortalte Zheng Yuesheng reportere på en vanlig nyheter orienteringen. "Vi vil sikkert ta affære dersom nødvendig."
Mr. Zheng kommentarer fulgte en Wall Street Journal artikkel forrige uke som sitert eksportører, økonomer og en regional toll offisielle uttalt at overraskende sterk eksport tallene siden desember kan ha reflektert over-rapportering av eksport data å få skatt rabatter og bringe i utenlandsk valuta til å dra nytte av noen økning i verdien av yuan.
Yuan har steget en beskjedne 0,5% mot dollar siden begynnelsen av året, men Kinas bedret økonomi kan være luring spekulative midler inn i landet i håp om ytterligere gevinster i valuta.
Over-rapportering eksport er en måte å bringe flere foreign exchange i landet til tross Kinas kontroller i kapitalstrømmene.
Avvik mellom Kinas handelstall og data fra Hong Kong ble sitert som muligens peker på problemer med kinesisk eksport tall. Avvik mellom Kinas eksport til Hong Kong og Hong Kongs oversikt over import fra Kina har økt betydelig de siste månedene etter sporing hverandre nærmere i siste.
Spurte om det var en mulighet for falsk rapportering innvirkning på dataene som er samlet inn av General Administration of Customs, Mr. Zheng sa: selvfølgelig, det er mulig. Noen fastlandet eksportører virkelig ikke vet det egentlige målet av deres produkter så de rapporterer det som Hong Kong, og disse produktene telles deretter i Kinas eksport til Hong Kong,"sa han.
Han sa noen trans-forsendelser fra Hong Kong til andre destinasjoner kan forklare forskjellen i de to settene med tall.
Mr. Zheng sa også skikker dataene er basert på faktiske fakturaer innsendt av eksportører.
Mens anerkjenner muligheten for falsifisert fakturaer, la han til: "Selskaper må ta juridisk ansvar for at."
På samme nyheter konferansen utgitt skikker administrasjonen handelsdata som viser mars eksport er opp 10% fra et år tidligere, etter en overraskende 21.8% økning i februar.
Bank av Amerika-Merrill Lynch økonom Lu Ting sa de siste eksport tallene, og de som er publisert tidligere kunne ha blitt forvrengt av over-rapportering.
"Unormalt sterk eksportvekst i januar-februar var mest sannsynlig forvrengt av eksportører over-rapportering til å få på foreign exchange inflows," sa Mr. Lu.
For det første kvartalet postet Kina en handelsoverskudd på $43.07 milliarder, sammenlignet med et overskudd på bare $660 millioner i første kvartal av 2012.

0 Kommentare:

Kommentar veröffentlichen